In 2015 scharen drie ondernemers met een passie voor 3D en innovatie zich samen achter een nieuw idee. “Hoe kunnen we 3D-printen toegankelijker maken voor KMO’s?” Met dat idee werd Cr3do geboren. Een nieuw verhaal voor oprichters Jens Raskin, Kristof Phillipaerts en Wouter Vandenneucker.

Jens en Wouter sloten zich een maand lang op om een eerste prototype te maken. Daarmee stapten ze naar enkele grote ondernemers en investeerders om zo hun idee te pitchen en te verfijnen, om het project "Cr3do" sneller volwassen te maken. Met vallen en opstaan hebben ze enorm veel geleerd. De koers van Cr3do werd juist bijgestuurd.

Eind 2015 was Cr3do niet langer een project maar een echt bedrijf. Al snel bleek ook dat de hele KMO markt wat groot was om in één keer te veroveren. Cr3do maakte de keuze om zijn pijlen vooral op de Architecturale sector te richten. 3D Visualisaties en Maquettes, dat zouden de eerste speerpunten van Cr3do worden.

In September 2016 kwam de maquette van Corda Campus tot stand. Het was een kantelpunt. De nieuwe maquette was de eerste compleet uitgewerkte maquette waar het verhaal van de klant en de site centraal stond.

Vandaag onderscheidt Cr3do zich door specifiek het verhaal van de woning of site in de verf te zetten. Dit doen we in renders, 360° visualisaties, 3D-geprintte maquettes en interactieve opstellingen.

En wat we morgen doen? We hebben wel wat ideeën.
Zin om hier aan mee te werken?

Prijzen

Cr3do ging sterk van start. In november 2015 won Cr3do [18-28], een wedstrijd om de titel van de meest beloftevolle startup in Limburg. Uit meer dan 200 projecten werden zij verkozen als winnaar door 10 rasechte ondernemers. Enkele maanden later volgde er een nieuw succes. Cr3do werd verkozen als Student Startup of the Year, een award van TechStartupDay. Cr3do was de meest beloftevolle startup van het land, met een student die mee aan het roer stond van dit groeiende verhaal.

Die erkenning is het resultaat van hard werk.

Corda Campus

Een hoogwaardig technologisch product ontwikkelen, dat doe je niet alleen. Daarom koos Cr3do er bewust voor om snel te leren en te groeien met Corda Campus als uitvalsbasis. De toonaangevende tech campus met een ijzersterke incubator in het centrum van de Euregio die garant staat voor sterke synergieën en kruisbestuiving, de uitgelezen plek om Cr3do te ontwikkelen.

Cr3do Alken

Groeien en doorgaan! De incubator van Corda Campus zijn we ondertussen wel al even ontgroeid. En dus zitten we nu een gemeente verder waar ons atelier en onze tekenkamer alle kansen krijgt om te groeien. Dat alles met slechts één doel, u, onze klant beter van dienst zijn!